Dedicat a les joves generacions de mestres que arriben amb força i "malgrat la boira" segueixen caminant vers el meravellós projecte d'educar.

dissabte, 10 de març del 2012

MALGRAT LA BOIRA CAL CAMINAR

Fa anys, vaig començar a fer de mestra plena d'il·lusió amb voluntat d'aprendre i de poder compartir els meus pocs coneixements.
Els inicis no van ser fàcils però el temps va anar al meu favor, i he après molt amb els meus companys/es i amb tots els meus alumnes. Ens hem donat el bon dia, la bona tarda i, fins i tot, la bona nit a colònies. En fi, hem fet camí plegats!
Ara no torna a ser fàcil, tot i que des de que em van diagnosticar la Síndrome de Fatiga Crònica sabia que aquest dia no era gaire lluny: m’han comunicat la meva jubilació per malaltia i m’he d’acomiadar de fer de mestra amb unes paraules que mai podran mostrar la meva emoció. Amb elles animar a tots/es els que seguireu amb el meravellós projecte d'educar els infants que les circumstàncies que envolten el món escolar no us facin defallir i sobretot gaudiu de la intensitat de fer de mestres.
Em diuen que ara podré dedicar el meu temps a passejar, a pensar per la platja, a comprar pel mercat sense presses, a llegir a la biblioteca... però no saben que molts dels meus dies els he de passar fent repòs sense poder fer altra cosa que veure el món a través d’una pantalla. Sé que les noves tecnologies em poden facilitar seguir compartint la meva experiència.
Fins ara, a més de fer de mestra i coordinar el parvulari, assessorava a les persones de pràctiques que arribaven, corregia programacions, projectes...i sé que, des del llit amb el meu portàtil, ho puc seguir fent.
Així, us ofereixo tot el que he après i espero les vostres aportacions perquè malgrat la boira cal caminar.



Per saber-ne més de la Síndrome de Fatiga Crònica:




18 comentaris:

  1. Moltes gràcies per oferir-nos aquest espai als futurs educadors i educadores. Aps, està molt ben fet, per cert. Així que ànim i continua mostrant-nos aquests fantàstics recursos i estratègies que ens ajudin a millorar com a mestres.

    Felicitats per l'esforç que fas ja que ens és de molta utilitat i ens serveix per motivar-nos davant aquest context tan complicat que se'ns presenta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sílvia,
      m'agrada saber que aquest bloc us serveix.
      Ja has vist que les entrades estan pensades per a vosaltres. Intento detallar al màxim les informacions i redactar-les amb els elements de les programacions (capacitats, objectius, etc.)perquè us sigui aclaridor a l'hora de fer les vostres unitats didàctiques.
      Per a qualsevol dubte, estic a http://www.facebook.com/FerdeMestres
      Petons!

      Elimina
  2. Simplement moltes gràcies per compartir-ho TOT! Felicitaats i segueix fent ak GRAN feina tan interessant i enriquidora x totes les mestres!
    Segueix caminant...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí segueixo caminant: uns dies més lenta, altres amb més rapidesa; però sempre endavant!
      Gràcies!

      Elimina
  3. Moltíssimes gràcies per facilitar-nos el camí als futurs docents! és de molta utilitat el fet de tenir a l'abast a una professional en educació que ens pot aportar tota la seva experiència.
    Moltes gràcies de nou!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les gràcies us les he de donar jo a vosaltres per seguir "Fer de Mestres".
      Moltes, moltes, moltes gràcies!!!

      Elimina
  4. hola Carme, vull donar-te les gràcies per tot el que m'has ensenyat tan a les pràctiques com després. em sento afortunada de comptar amb l'amistat d'una persona excepcional i d'una professional inmensa.
    Gràcies per compartir amb tots nosaltres tota la teva experiència, que és molta, i facilitar-nos amb tots els teus consells.
    saray

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Saray!
      Saps que compartim camí, tu des de l'escola i jo ara des de "Fer de Mestres".
      Muac's

      Elimina
  5. Hola Carme, és un goig descobrir el teu espai! Gràcies per obrir-nos una porta a la teua experiència i facilitar-nos la tasca amb els teus recursos. Molts ànims i pel que necessites ací tens una companya blocaire!

    ResponElimina
  6. Quina alegria trobar-te per aquí Carme.
    Quina gran idea la de fer aquest blog, segur que serà de gran ajuda a molta gent, mestres i potser també pares amb ganes de fer-ho bé... :)
    Reb una forta abraçada, et segueixo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Glòria,
      em van animar a fer-lo algunes noies de magisteri.
      Encara que amb forces dificultats tècniques, sóc de la generació del llapis i el paper, aquest bloc m'ha tornat l'alegria.
      Ens trobem a "Papers de colors".
      Besets

      Elimina
  7. molts animos per la malaltia que e corpren

    ResponElimina
  8. Jo voldria donar gràcies a Déu per haver-te conegut, encara que sigui virtualment. M'has aportat moltes coses no tan sols a nivells educatiu, si no també molt a nivell personal i emocional. Fas que tinguem ganes de tira`endavant amb la nostra tasca educativa, fas que la figura del mestre sigui enriquidora, fas de guia a moltes persones,...JO ET VULL DONAR MOLTES GRÀCIES PER TOT

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilarin, moltes gràcies per les teves paraules!
      Sé que no ho `podré seguir fent massa temps però, fins que arribi aquest dia, gaudeixo de la vostra complicitat, dels vostres comentaris, dels reptes que cada dia se'm plantegen i sobre tot de la vostra estimació.
      Una capseta plena de forts petons
      Carme

      Elimina
  9. Carme, portes la passió per l'educació a dins, llegint el teu blog no me'n queda cap dubte. Sap greu que hagis hagut de deixar les aules, però està claríssim que no has deixat la docència, només n'has canviat el format. El teu blog continua ensenyant i compartint allò que només amb l'experiència i l'amor del dia a dia del teu ofici es pot aprendre. Una abraçada molt forta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies per les teves dolces paraules!
      És un plaer poder compartir aquesta experiència amb persones meravelloses com vosaltres; tenir-vos a prop alleuja el meu dolor!
      Petonets
      Carme

      Elimina